Waar ben je naar op zoek?


Over Op Kop Koffiebranders

Op Kop Koffiebranders is ontstaan uit passie voor koffie en fietsen. Er is namelijk geen betere combinatie. Hoe zit dat? Cafeïne helpt een wielrenner beter presteren. Het is niet alleen een legale doping, maar ook een middel met een lange werkingstijd. Oftewel, maximaal profijt van je koffie inname. Neem dus voor je race of workout een koffietje! En dan natuurlijk geen espresso of latte macchiato, want een bakje filterkoffie heeft verreweg de meeste hoeveelheid cafeïne.

Hoe dat precies zit, leggen we hier uit. Uiteraard staat het je vrij om je koffie te drinken zoals jij het wilt, maar uit ervaring kunnen wij zeggen dat er niet voor niets zoveel verschillende koffies zijn. Proeven dus!

Een verhaal met twee passies

In ons branderij staat Mark aan het roer. Hij is de aanjager van Op Kop en startte in 2020 zijn eigen wielercafé in Joure. Zijn droom is om iedereen kennis te laten maken met zijn passies: wielrennen en koffie. Beide zijn bij uitstek op hun plaats in het VanMark Café, maar als Mark wat doet, dan doet hij het goed. Hij begon bij zijn liefde voor koffie. Je kunt natuurlijk een goede koffiebranderij zoeken om je koffie in te kopen. Hier dacht Mark anders over: dat moet tóch wel in onze eigen zaak kunnen worden geroosterd?

Zo geschiedde. Via ’t Scheve Huys in Franeker leerde hij het vak van koffiebranden en nam een deel van de benodigde machines over. Kleinschalig begonnen en al vrij snel verder ontwikkeld naar een ruime en professionele branderij.

Dagelijks voorziet Op Kop klanten – die inmiddels verslaafd zijn – van steengoede koffies. Kakelvers, secuur geselecteerd en met liefde geroosterd. Dat proef en beleef je bij iedere nieuwe zak koffie die je openmaakt. Passie van start tot finish!

Missie en visie: preaching the gospel

Op Kop Koffiebranders streeft ernaar om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met eerlijke, verse specialty koffie. We richten ons op iedereen die affiniteit heeft met koffie en op zoek is naar de beste manier van koffie zetten en drinken. Niet een cupje erin en klaar. Nee, kwaliteit, karakter en nonsens.

Je hoeft geen knotje te hebben en hartjes te maken in je cappuccino. Wat ons betreft zit de kracht in de uitleg: preaching the gospel. We hebben een lange weg te gaan voordat we bewustzijn hebben gecreëerd bij alle koffiedrinkers.


Eerlijk en Co2 neutraal

Eerlijke prijzen voor de boer zijn voor ons een belangrijke factor. De producenten van onze bonen zijn aangesloten bij een collectief van inkopers. Zij krijgen hierdoor een eerlijke prijs voor hun bonen en een stabiel inkomen. Ook is het klimaat voor ons enorm belangrijk. We willen natuurlijk ieder jaar de allerbeste oogsten kunnen blijven gebruiken voor onze branderij.

Door te werken met recyclebare verpakkingen en CO2 neutrale verzendingen dragen we direct bij aan een beter milieu. Daarnaast streven we ernaar om eind 2024 onze koffiebrander volledig aardgasvrij te laten branden.


Chat openen
Kunnen we je helpen?
Hoi! 👋 Kunnen we je helpen?

Blijf op kop!


Laat je gegevens hieronder achter en blijf op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen, nieuws en meer!